Byggnadsfirman Fransson & Karlsson AB

Den lilla firman med de stora resurserna

Fransson & Karlsson startades 1964 av Lennart Fransson och Karl-Arne Karlsson. 1968 ombildades företaget till aktiebolag. Grundarna drev företaget fram till 11/11- 96 då Bo-Göran Fransson, Hans Karlsson, Bengt Gustafsson och Göran Klaesson tog över. De nya ägarna var alla tidigare anställda. Efterhand har Hans och Göran tagit över ägandet av Bo-Göran och Bengt. Sedan 2017 är även Daniel Klaesson ägare.

Kompetensområden

Vi gör allt inom byggnation, från bottenplatta till nock, vi tar även totalentreprenader där vi ansvarar för hela bygget inkl el, vvs, målning mm. tillsammans med våra utvalda underentreprenörer.
Vår kompetens omfattar förutom lång erfarenhet inom branschen, utbildad kvalitetsansvarig, godkända som BAS-U byggarbets-miljösamordnare, certifiering enligt PERs branschregler för keramiska beklädnader i våtrum. Vi har även behörighet att arbeta med härdplaster. Som garant för vårt kvalité och miljöarbete är vi FR 2000 certifierade.

Mål

Vi strävar efter att fortlöpande utbilda oss och våra medarbetare. Där vi bland annat har: heta arbeten, ställning upp till 9 m, truck kort, lift- och mobilplattform , fallskydd, säkra lyft ergonomi och koppling, arbetsledare, infästning mm.
Vi är väldigt stolta över våra anställda som alltid sätter kvalitén och kunden i centrum.
Vi kan stoltsera med fantastiska betyg som kunderna gett oss i våra kundenkäter.

Kunder

Sen 1994 är vår största kund AB Ludvig Svensson där vi utför allt från småreparationer till ny-, om- och tillbyggnad av deras fastighets-bestånd.
Vi har både företag och privatpersoner som kunder. Vi gör gärna både små och stora jobb, och självklart även jobb där vi drar av ROT-avdraget direkt på fakturan.
Vi är Länsförsäkringars förtroendebyggare i Marks kommun.

Resurser

Till vårt förfogande har vi även diverse byggplatsutrustning så som byggställning, aluminium-ställning, byggsåg, rastvagnar, avfuktare, luftrenare, värmare, alla förekommande handmaskiner, mm.
Vi har som uttalat mål att äga vår maskinpark så kunden inte skall få orimliga kostnader för hyrmaskiner. Vi tar enbart självkostnadspris för utrustning som kräver underhåll eller är dyra i inköp.
För våra transporter har vi 1 pick-up flak för våra interna transporter samt ett antal servicebilar, till det kommer en teleskop truck Sanderson 726. På vårt förråd har vi en 3 tons el-truck.

Lokaler

Vårt förråd är i dagsläget 480 m² och vi har planer på att utöka med ett höglager på 18×12 m. I förrådet har vi även en verkstad.
Kontoret är beläget hos Björketorps företagshus mitt i Björketorp.

Hasse Karlsson
Göran Klaesson
Daniel Klaesson

Behöver du hjälp med något?

Och kan vi hjälpa dig? Fyll gärna i formuläret så tar vi kontakt!